Саниране

Санирането продължава

Строителният министър Виолета Комитова уверила браншовите организации, че ще има програма за енергийна ефективност. От министерството обаче ще подготвят нова програма за саниране, като част от Плана за възстановяване и устойчивост.

„Ние влагаме друг смисъл на програмата, а не просто „опаковане“ на сградите, в който те наистина да са санирани, с нужните ефекти и ползи. Вкарваме поправилата на „Зелената сделка“, социален елемент и справедливост за участниците в проекта. Новият проект е напълно различен от този, който се случваше до сега“, казала министър Комитова на среща с браншовите организации от строителния и инвестиционния сектор.

Във връзка със строителния сектор Комитова е коментирала, че трябва да се облекчат нормативни изисквания, защото натрупването на наредби и закони отказва чуждите инвеститори, а може да откаже и българските.

С организациите министър Комитова е обсъдила също промените в Закона за устройството на територията, свързани с прилагането на уличната регулация, за които ще се търси начин за решаване в рамките на следващото Народно събрание.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com