Илин Димитров; снимка: "Продължаваме промяната"

Самолетните билети може да поскъпнат двойно

Съществува опасност от изкривяване на принципа на свободната конкуренция в авиационния сектор и това застрашава туристическата индустрия в рамките на Европейския съюз. Това предупреждение отправи Илин Димитров по време на участието си в Конференция на председателите на комисии на парламентите на 27-те държави членки на Европейския парламент във Вал дьо Лоар, Франция.

В обръщението си към участниците Димитров призова европейските си колеги да подкрепят блокирането на стойността на керосина и био горивата, които се очаква да скочат двойно.

На фона на предвижданата двойно по-висока такса върху въглеродните емисии и изискването компаниите да се задължават да включат повече биогорива в самолетното гориво, до две или три години ръстът на самолетните билети също ще скочи двойно и ще повлече фалити за много авиопревозвачи.

Не трябва да се въвежда данък керосин. Това ще бъде пакет от икономически стимули за автократични държави, които не спазват климатичните и социалните стандарти на ЕС, смята Илин Димитров, който е варненски депутат.

„Използвах трибуната на Конференцията, за да заявя категорично, че България е сигурна дестинация и мирно място. Ние сме готови за летния сезон и нашите партньори нямат почва за съмнение в обратното”, сподели председателят на Комисията по туризъм в парламента. 

Прочетете също

Избирателната активност е малко над 20%

Избирателната активност към 16 часа в страната за изборите за Народно събрание е 20.44%., а …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com