Събарят сгради заради детската болница

До края на май започва събарянето на старите сгради, намиращи се на терена на бъдещата Националната детска болница. Това обсъдиха служебният министър-председател Димитър Главчев и председателят на Обществения съвет за изграждане на Национална детска болница проф. Иван Литвиненко. На срещата присъства и изпълнителният директор на Специализираната болница за активно лечение (СБАЛ) по детски болести „Проф. Иван Митев“ д-р Благомир Здравков, служебният вицепремиер и финансов министър Людмила Петкова и служебният министър на здравеопазването д-р Галя Кондева.

Министър Кондева изтъкна, че вече е приключило делото по обжалването на обществената поръчка и има избран изпълнител за събарянето на сградите.

Изграждането на Национална детска болница е основен приоритет за Министерството на здравеопазването. Правим всичко възможно да ускорим процесите там, където това зависи от нас, посочи министърът на здравеопазването.

Приоритет на приоритетите е здравето на българските деца, заяви служебният министър-председател Главчев и увери, че служебното правителство ще изпълни в цялост поетия ангажимент за обезпечаване на неотложните нужди на СБАЛ по детски болести „Проф. Иван Митев”.

Болницата ще бъде оборудвана с необходимите ѝ нови скенер и рентген. Правителството ще отпусне и близо 1,3 млн. лв. за неотложен ремонт на интензивното отделение и изграждане на нов асансьор за нуждите на пациентите и персонала.

 

Прочетете също

Избирателната активност е малко над 20%

Избирателната активност към 16 часа в страната за изборите за Народно събрание е 20.44%., а …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com