студенти

Ректорите искат университетите да отворят

Съветът на ректорите поиска университетите да отворят. Това стана среща със служебния образователен министър, на която получиха подкрепа да се случи. 

За да отворят университетите трябва да има заповед, подписана от министъра на здравеопазването. За това започват разговори в тази посока.

Председателят на съвета на ректорите проф. Анастас Герджиков поиска ректорите сами да решават дали всички студенти да се върнат в аудиториите. Това вече се случи частично. Искаме да възстановим всички лекции и упражнения, посочи той.

Аз самият съм преподавател в Софийския университет – разбирам спешноста. Ще говорим с министъра на здравеопазването, каза на свой ред служебният образователен министър.

В момента присъствено в университетите има само практически занятия, обучения и изпити по практика на студенти, специализанти и докторанти. На място се провеждат държавни изпити, защити на дипломни работи, както и семестриалните изпити, които включват и практическа част и не могат да бъдат проведени в електронна среда.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com