румен радев
сн: Facebook

Румен Радев положи клетва за втори път

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова положиха клетва пред Народното събрание за втория си мандат. Двамата ще встъпят в длъжност на 22 януари.

В речта си пред депутатите Радев заяви, че в България е налице „антимафиотски консенсус“, обединяващ огромното болшинство от почтени българи и макар гражданите да са гласували за много и различни партии, са били водени от една надежда – за справедливост и законност.

Текущите кризи, които се изострят и употребяват от задкулисието, не бива да отклоняват вниманието от стратегическите приоритети. Мой дълг като държавен глава е да връщам дневния ред към дългосрочните цели на нацията, далеч отвъд хоризонта на политическите мандати – овладяването на демографската криза, справянето с бедността и неравенствата, повишаването на стандарта и качеството на живот, духовното развитие, гарантирането на суверенитета и сигурността, отстояването на националните интереси и достойнство, утвърждаване на позитивния образ на страната ни навън, добави държавният глава.

В думите пред парламента президентът напомни и за гражданските протести от 2020 г. „срещу едноличната власт, феодализацията по места, схемаджийството, прокурорския чадър над злоупотребите и кривото огледало на медиите, срещу бедността, безпътицата и безправието“.

Радев посочи, че очакванията на гражданите от президентската институция далеч са надхвърляли правомощията, които Конституцията ѝ отрежда.


Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com