учител студент
снимка: pixabay.com

Пропуските от онлайн обучението провокират повече хора да стават учители във Варненско

С връщането в училище на част от учениците все по-осезаеми стават пропуските от онлайн обучението, а това провокира и по-голям интерес към учителската професия. Това наблюдение отчитат от фондация “Заедно в час”.

През последните месеци има изключителен интерес към програмата “Нов път преподаването” на организацията, която подкрепя и обучава завършващи студенти и професионалисти от различни сфери да стават учители и да работят в училища във Варненско и още 19 области на страната.

От септември близо 5000 души са проявили интерес към програмата за професионално и лидерско развитие на организацията, а кандидатите са над 2000. Традиционно най-голям интерес към работата като учители с програмата на “Заедно в час” има от страна на завършващи студенти и професионалисти с опит до 10 години. Тази година има значителен интерес към програмата и от страна на студенти, завършващи педагогически специалности и хора с педагогическа квалификация.

Най-много кандидати за учители и тази година има от големите градове – София, Пловдив, Варна. От областта желаещите да са учители са близо 400.

“Заедно в час” е във Варненска област от тази учебна година .Четирима учители от програма “Нов път в преподаването” преподават в ОУ „Христо Ботев“ във Варна, СУ „Васил Левски“ във Вълчи дол и СУ „Димитър Благоев“ в Провадия.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com