ваксина covid-19
снимка: pixabay.com

Прехвърлят пари за ваксинация

Държавата ще търси възможност средствата, които са отделени за туристическия сектор в актуализирания бюджет, да бъдат използвани за стимулиране на ваксинационния процес в страната. Това обяви служебният министър на туризма Стела Балтова след срещата на представители на туристическия бранш със служебното правителство.

Всички имаме интерес туризмът да продължи да се развива и ние да останем една зелена дестинация, посочи тя и уточни, че целта да е се направи това ниво на ваксинация, което да позволи на всички туристи по света да пожелаят да посетят страната ни, както и да се осигури здравето на работещите в сектора.

Второто направление, което ще се обсъждасъс здравните власти, е да се намери пакет от документи /сертификати/, които да удостоверяват именно сигурността на посетителите във всички места за настаняване, заведения за хранене и туристически обекти.

Още днес трябва да започне вземането на практическите и финансово-икономически мерки за обезпечаването на туристическия сезон за 2022 г.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com