снимка: pixabay.com

Преговорите за Украйна не дават резултат

Приключи срещата между Сергей Лавров и Дмитро Кулеба в Турция. Няма категорично решение за спиране на войната. Украинският външен министър посочи, че разговорът не е бил лесен.

Първият дипломат на Русия пък заяви, че е обсъдил хуманитарни въпроси с украинския си колега, включително какво правят войските за защита на цивилното население.

Кулеба коментира, че най-големият проблем, пред който е изправена страната му, е положението в обсадения пристанищен град Мариупол, подложен на интензивен обстрел и разрушения от руските сили.

Той добави, че няма напредък по прекратяването на огъня и Украйна има две задачи – да организира хуманитарен коридор от Мариупол и да постигне 24-часово примирие.

Руският външен министър Сергей Лавров обвини украинските власти, че използват цивилни граждани като жив щит. Той посочи, че на срещата с украинския му колега Дмитро Кулеба в Турция са обсъдени хуманитарни коридори в Украйна.

Лавров заяви, че специалната военна операция ще продължи и че Владимир Путин казва, че тя върви по план.

Ние не сме нападнали Украйна, обясни той, като заяви, че Русия е била заплашена и е трябвало да защити регионите Донецк и Луганск, които Русия смята за независими от Украйна.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com