Тодор Балабанов

Председателят на местния парламент мина през вот на недоверие

Тодор Балабанов запазва поста си на председател на Общинския съвет във Варна. Предложението на общинските съветници от „Възраждане” за предсрочното прекратяване на правомощията на Балабанов (ГЕРБ) не събра необходимия брой гласове при тайното гласуване.

За смяна или избор на председателя бяха нужни 26 гласа. На вота днес искането за смяна на Балабанов събра 21 гласа „за”, 8 съветници гласуваха с невалидна бюлетина, а една се оказа грешно попълнена. В гласуването не участваха съветниците от ГЕРБ и СДС, като по този начин подкрепиха Тодор Балабанов.  

Той самият не прие мотивите за смяната му. Председателят отхвърли твърденията за манипулиране вота на съветниците чрез коментари и питания по време на заседания. Възможността за питания към общинската администрация е ежедневна, коментира Балабанов по повод провеждане на много извънредни заседания, които не дават възможност за отправяне на въпроси към кмета на Варна.

„Липсата на желаещи за членове на правната комисия също не е моя вина”, заяви той и изяви готовност да стане член и дори да поеме председателството й.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com