съдебна палата Варна
снимка: varna.news

Предаваме на Белгия варненците, задигнали 38 кг злато

Двама варненци ще бъдат предадени на Белгия, за да бъдат разследвани за три престъпления, сред които кражба на 38 кг златни кюлчета. Варненският апелативен съд потвърди решения на Варненския окръжен съд за предаването на двамата за провеждане на наказателно преследване. 

Първоинстанционният съд в Антверпен е издал Европейски заповеди за арест на 55-годишният Стефан Д. и на 46-годишния Милен М., като извършители на грабеж, придружен с насилие, кражба при утежняващи обстоятелства и противозаконно лишаване от свобода.

Според документа, на 19 октомври 2020 г. в дома на жертвата е извършена кражба, като човекът е бил задържан в дома си и подложен на продължителен побой. Целта била сейф с ценни предмети, сред които златни кюлчета с тегло 38 кг. Жертвата е била нападната и бита в продължение на 16 часа, а заподозрените са откраднали ценни вещи, след което избягали в Нидерландия.

Въз основа на издадената Европейска заповед за арест Стефан Д. и Милен М. били обявени за международно издирване. Задържани са във Варна.

В групата участвали още трима българи, които също са задържани.

Белгийската страна е предоставила гаранции, че при окончателно осъждане, двамата ще бъдат върнати в България за изтърпяване на наказанията, посочиха от прокуратурата.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com