снимка: live.varna.bg

Празнична заря и много събития за Деня на Варна

Празнична заря и много събития са подготвени за празника на Варна – 15-ти август, Успение Богородично.

По традиция денят ще започне с тържествената архиерейска Света литургия в Катедралния храм „Успение Богородично“ в 8,30 ч. Веднага след края на службата ще бъде тържествено издигнат флагът на града на пл. „Св. Св. Кирил и Методий“.

Цял ден в различни точки на града ще бъдат проведени спортни и културни събития. В 18 ч. започва поредното издание на  рок фестивала в Аспарухово с участието на Infected Zone, Application for Kill, Mass Cremation, Claymore, Drive Your Life и Милена Славова.

Както всяка година в 20.00 ч. е началното на тържествената церемония за връчване на почетните звания и отличия на Варна, която се провежда в Летния театър. В концерта по-късно ще участват Кирил Хаджиев – TINO, Атанас Кателиев, Виктория Георгиева, Атанас Колев, Дара и Стенли.

В 20,30 ч. започва концертът край фонтана на площад „Независимост“, с участието на симфоничния оркестър на Държавна опера Варна. В 23,30 ч. небето над морската столица ще бъде озарено от светлинно шоу с празнична заря.

Организатор на събитията е Община Варна, със съдействието на Военноморските сили и Варненската и Великопреславска митрополия.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com