Политиците в надпревара за морални речи

Политиците на водещите партии и президента не пропуснаха възможността за речи, в които имаше и морални нотки.

Вярата на българския народ да кове съдбата си със собствените си ръце е нужна и днес. От нашата единна воля и задружни усилия зависи да опазваме свободата и независимостта на родината, за да остане онази основа, от която да черпят вяра и сили идните поколения, каза Румен Радев.

В профила си във Facebook Бойко Борисов написа, че 113 години след обявяването на независимостта е добре да не забравяме, че правото да си свободен и независим върви заедно със задължението да си отговорен.

Политическата криза, в която, ни вкара избраният за обединител, се преодолява с отговорност, казва Борисов и призова политиците да загърбят егото си.

България има нужда не само от независимост, но и от стабилност и растеж. Вярвам, че можем да го постигнем с разум и диалог. Всичко друго води до задълбочаване на хаоса. А хаосът е в полза само на олигархията и един човек, който реши, че юмрукът му е по – силен от разума, написа още лидерът на ГЕРБ.

На свой ред Корнелия Нинова коментира, че българският суверенитет и национален интерес трябва да са водещи при всяка мисъл и действие на политиците.

Те трябва да бъдат защитавани от смели държавници и дипломати. Да, в политиката се налага да се правят компромиси, но компромис с българския национален суверенитет – никога! И мисля, че това трябва да ни е урокът от онези времена, когато истинските политици и държавници са защитили този национален интерес и суверенитет, посочи лидерът на БСП.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com