borisov_lekari
снимка: МС

Подготвят условия за прием на туристи в България

Според премиера Бойко Борисов много ясно правителството трябва да посочи на туристическия бранш как ще се приемат туристи у нас – с PCR, без PCR, с антигенен тест, със зелен паспорт или по друг начин.

Борисов е коментирал темата на работно съвещание със здравния министър Костадин Ангелов. И е посочил, че условията за прием на туристи трябва да са ясно определени, за да „не провалим новия туристически сезон“.

Борисов е разпоредил на здравния министър Ангелов да започне обсъждането на правилата и мерките, при които у нас ще се допускат чужди туристи.

Покачването на случаите на коронавирус в някои области на страната не се дължи на разхлабването на мерките, а на циркулацията на британския вариант, според главния здравен държавен инспектор доц. Ангел Кунчев, който също е участвал в съвещанието, както и според директора на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев.

„В следващите 2-3 седмици ще сме свидетели на нарастване на случаите – това е третата вълна, предизвикана от британския вариант на коронавируса„, заявил Кунчев.

„Имаме също 243 576 ваксинирани и над 208 000 души оздравели“, заявил премиерът Борисов и добавил, че с очакваните големи количества ваксини след 9 март, отново ще могат да се ваксинират по 20 000-21 000 души на ден.

Прочетете също

Избирателната активност е малко над 20%

Избирателната активност към 16 часа в страната за изборите за Народно събрание е 20.44%., а …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com