снимка: pixabay.com

По 10 дни ваканции за Коледа и през пролетта

На 18 май и на 20 май ще са задължителните държавни зрелостни изпити. Матурите по желание ще бъдат между 26 май и 3 юни. Втората матура за зрелостниците, които изучават професия, ще бъде по теория за придобиване на професионална квалификация. До момента те можеха да избират между изпит по общообразователен предмет и по професия. Проверката на техните практически умения ще бъде по график, изготвен от професионалните гимназии в страната.

Националните външни оценявания за четвъртокласниците по български език и литература и по математика ще бъдат на 26 и 27 май, за учениците в VII и X клас – на 14 и 16 юни. Изпитът по чужд език, който е по желание за учениците в тези два класа, ще се проведе на 17 юни.

И през новата учебна годна ваканциите за учениците ще са четири. Първата ще е от 30 октомври до 1 ноември включително. Коледната ваканция ще бъде 10 дни – от 24 декември до 3 януари включително. Междусрочната ще е само един ден – на 1 февруари, като на следващия ден започва вторият учебен срок.

Десет дни почивка ще имат учениците от I до XI клас през пролетта – от 1 до 10 април. За зрелостниците пролетната ваканция ще бъде само четири дни – от 7 до 10 април.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com