НС

Парламентът наложи мораториум на редица решения

С голямо мнозинство народните представители наложиха мораториум върху редица решения на правителството в оставка. Става дума за концесии и назначения.

Решението на НС е по общ проект на „Изправи се! Мутри вън“, „Има такъв народ“ и БСП. Мораториумът включва и определянето на концесионни такси. Забранени са разпоредителни сделки с имущество на държавни болници. Мораториумът ще е в сила до назначаването на ново правителство.

Целта ни е моделът на управление ГЕРБ и Борисов да бъде променен докрай, а не само с това да поставим ГЕРБ в изолация, да не могат да съставят правителство и Борисов да не е премиер, защото вторите и третите нива на управление в държавата остават същите. Истинското правене на избори се прави от тези хора – второто ниво на властта – шефове на агенции, на служби, на горски стопанства. Какъвто и прекрасен изборен кодекс да направим, ако не променим надолу модела на управление на ГЕРБ, те ще саботират всеки прозрачен и честен избор, посочи лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Днес ще внесем промени и в Закона за публичните предприятия, които да дадат всички тези назначения на „партийни калинки“ по високите нива на държавните предприятия, публичните предприятия, регулаторите и органите да бъдат ревизирани от съответните следващи министри, дали служебни или редовни по преценка на следващия министър във всеки един сектор да има възможност да започнат нови конкурси – прозрачни, публични, в които кандидатите ще бъдат оценявани не по партийната им принадлежност, а по техните качества, посочи Мая Манолова.

ГЕРБ не участва в гласуването.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com