избори

Пак ще може да гласуваме с удостоверение от МВР

На парламентарните избори на 11 юли, гражданите, които са изгубили личните си документи или са им били откраднати, отново ще могат да гласуват със специално удостоверение издадено от МВР.

На подалите вече заявление за нова лична карта, издаването й ще бъде ускорено, посочват от МВР. Ако няма възможност новата лична карта да бъде издадена до края на работния ден на 9 юли, по искане на гражданите, ще бъде издавано удостоверение, с което да гласуват. То ще бъде валидно само за изборния ден и да послужи пред СИК.

 За да се издаде удостоверение е необходимо гражданите да подадат искане до СДВР, областна дирекция или районно управление на МВР за дните от 6 до 10 юли, от 08.30 ч. до 17.00 ч. и на 11 юли от 08.30 ч. до 19.00 ч. В случай че работното време на съответното звено БДС е различно, удостоверенията ще се издават в рамките на работното време на звеното.

Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас в изборите за Народно събрание, ще се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com