подпис документ
снимка: pixabay.com

Отнемат имущество за над милион на университетски ръководител във Варна

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество внася искови молби срещу двама варненци за отнемане на незаконно придобито имущество в полза на държавата.

В Окръжен съд – Варна се внася иск на стойност 1 361 566 лева срещу бившия зам.-ректор по финанси и материалната база и настоящ главен секретар на Икономическия университет Стоян Стоянов. В качеството си на лице, заемащо висша публична длъжност, той не е подал в срок годишната си декларация. В такива случаи законът предвижда пълна имуществена проверка. Стойността на исковата молба е равна на установеното несъответствие между имущество и доходи.

В Окръжния съд в морската столица се внася иск и срещу Румен Славев на стойност 120 967 лв. Той е привлечен като обвиняем от прокуратурата за измама, представяйки се за служител на фирма, чийто продукти е следвало да бъдат предварително заплатени. Въпреки извършените парични преводи, продукти не са били доставени и по този начин е причинена вреда за пострадалите в особено големи размери.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com