снимка: МВР

Отличиха служителките, прогонили банков обирджия

Две служителки на банков офис във Варна, предотвратили грабеж, бяха отличени от служебния вътрешен министър Бойко Рашков.

Престъплението бе извършено на 17 юни към 17.30 часа. В офиса на банката на бул.”Владислав Варненчик” нахлул мъж, който бързо преминал зад бюрата на служителките, доближил касата, застанал плътно до Кристина Костова, която въпреки заплашителния тон и „заповедта“ да му даде наличните пари, отказала хладнокръвно.

По същото време в офиса се върнала и втората служителка – Снежанка Йорданова. Тя запазила самообладание и бързо успяла да натисне паник-бутона. Грабнала стойката за клиенти и тръгнала заплашително към нападателя. Той бързо напуснал офиса. Мъжът е бил задържан свовремено.

По данни на банката в касата е имало 11 500 лв.

Отличена от министъра бе и касиерка в банков офис в Дупница, която спомогна за разкриването на извършителя на въоръжен грабеж, станал също на 17 юни. Цецка Цекина веднага натиснала паник-бутона, заключила вратата и така успяла да възпрепятства действията на нападателя. Мъжът произвел изстрели, изблъскал я, успял да грабне наличните в касата средства, да освободи вратата и да избяга. Благодарение на подадения от служителката сигнал и нейната първоначална реакция, за по-малко от час и половина мъжът бе установен и задържан.

На специална церемония в министерството Цецка Цекина, Кристина Костова и Снежанка Йорданова получиха плакети на МВР.
„Такива личности не трябва да бъдат отминавани с мълчание. Нещо повече – поведението им може да е пример и за други жени, че има смисъл да проявят смелост и да защитят себе си, а и мястото, където работят”, изтъкна министърът.

Прочетете също

В МВР са получени 524 сигнала за изборни нарушения

От началото на кампанията до 16.00  часа днес в СДВР и ОДМВР са получени общо …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com