Демократична България – Варна

Още една партия поиска областният управител да върне решението за акциите на Пловдивския панаир

И Демократична България – Варна поиска областният управител да върне решението за акциите на Пловдивския панаир. Подобно искане към Марио Смърков преди дни писмено отправиха и от „Продължаваме промяната”.

Съветниците от групата на ДБ в Общинския съвет се срещнаха вчера с със Смърков, за да връчат и обсъдят мотивите на искането им за спиране на решението не местния парламент за прехвърляне на акциите на Пловдивски панаир, взето на сесията преди седмица.

В искането се посочва, че е налице нарушение на АПК, според който индивидуалният административен акт се издава, след като се изяснят фактите и обстоятелствата от значение за случая. Като неизяснени остават причините за неспазването на решението на общинския съвет от 2 май 2017 г., според което акциите е трябвало да бъдат върнати на държавата. Липсва каквато и да е информация относно това дали решението е изпълнено или не.

Съветниците от Демократична България считат, че решението следва да бъде отнесено за разглеждане пред компетентния Административен съд.

От 15 декември тече 14-дневният срок за обжалване на взетото миналата седмица решение. Право на обжалване по законосъобразност имат областният управител, кметът на Община Варна и Районна прокуратура.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com