Орден за премиера при визитата му в най-новия варненски храм

“Радваме се, че във Варна има още един храм. В днешните тежки времена е особено важно да имаме красиви храмове, в които да укрепваме вярата си”. Това заяви във Варна премиерът  Бойко Борисов, след като разгледа новоосветения храм „Св. Прокопий Варненски“.

Варненският и Великопреславски митрополит Йоан връчи на премиера най-високия орден на Варненската епархия  – “Св. апостол Андрей първозвани”. Премиерът бе дарен и с голяма икона на Божията майка.

Владиката благодари на Бойко Борисов и на кмета на Варна за оказаната помощ при градежа на храма. Митрополитът изказа и голямата си благодарност, че по време на пандемията българската църква не е била затворена.


Почетен знак на епархията и икона получи министърът на финансите Кирил Ананиев, който придружаваше премиера. С орден „Свети Прокопий Варненски“, който се връчва за първи път в историята на епархията, беше почетен кметът на Варна Иван Портних.

За изграждането на църквата правителството отпусна над 1 млн. лв. Средства осигури и Община Варна. Tова е първият нов православен храм в морската столица от 100 години насам. Вече е изографисан, има фасадно осветление, както и многофункционална сграда за социални и културни дейности – със зали за обучение по иконопис, библиотека, зала за събития, социална кухня и лекарски кабинети.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com