снимка: Фейсбук

Нямало замърсяване от пожара в Девня

Текстил, пластмаса и полиетилен са горели при пожара край Девня в събота. Отпадъчните боклуци пламнали сутринта, а огънят е бил потушен в ранния следобед, съобщиха от полицията.

От РИОСВ – Варна уточниха, че пожарът е горял в база „Деко“ в промишлената зона на Девня. След сигнал по „зеления телефон“ незабавно е извършена проверка на място на имота, собственост на фирма „Терм Строй 96“ ООД, съобщиха от екоинспекцията.

При проверката е констатирано, че пожарът е възникнал в част от имота с площ от около 3 дка, отдадена под наем на фирма „Бренд Свят 2017“ ЕООД, която притежава Регистрационен документ за дейности по третиране на отпадъци. При проверката е установено, че горят балирани пластмасови опаковки, балирани текстилни и кожени отпадъци, излезли от употреба гуми и метални опаковки (варели).

Kонтролът за качеството на атмосферния въздух по време на пожара се извършваше с мобилна автоматична станция на РЛ-Варна, позиционирана до РС-Девня в девненския кв. „Повеляново“ и Автоматична измервателна станция “Изворите. Резултатите по контролираните газови замърсители на атмосферния въздух са под пределно допустимите концентрации.

Данните за периода 14-15 май от разположената в Девня станция „Изворите“ също са значително под нормите по всички контролирани замърсители на атмосферния въздух.

Дадени са две предписания на „Бренд Свят 2017“да се преустанови незабавно изгарянето на отпадъци и да се представят в РИОСВ-Варна документи за всички установени към момента на проверката отпадъци на площадката.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com