restorant2

Няма кой да работи в заведенията и хотелите

Хората избягват да работят в нашия бранш заради пандемията. Затова усилено се внася работна ръка от Киргизстан. Това заяви по Нова ТВ председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов, според когото българският туризъм не е приоритет за правителството.

Това, което прави държавата е лош кризисен ПР. Изказването на финансовия министър Асен Василев за ресторантьорския бранш е лъжа. Намаляването на ДДС за ресторантьорския бранш, никога не е било мярка, която да доведе до намаляване на цените. Това не е истина, каза Алибегов и допълни, че  намаляването на ДДС за ресторантьорския бранш е било европейска мярка с цел да останат повече пари в бизнеса.

Според него ресторантьорите трябва да останат с 9% ДДС, както е в хотелиерския бранш. Сектор “Туризъм” трябва  да бъде с единно ДДС. Хотелиерите са с 9% ДДС от 12 години, поясни Алибегов. 

По данни на БАЗ в последните 2 години на пандемия 25% от фирмите в бранша са затворили. 

От два месеца слушаме само за изнасяне на оръжия към Украйна, а тук имаме енергийна криза, криза с петрола, икономическа криза, чудим се как бизнесът да свърже двата края, поясни Алибегов. 

За съжаление липсата на диалог на правителството с бизнеса ще доведе до още фалити, смята той.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com