Няма да разследват Кирил Петков

Прокуратурата прекрати проверката за гражданството на министър-председателя Кирил Петков. Освен дали има двойно гражданство, обвинителите проверявали Петков и във връзка с назначенията в Българската банка за развитие в мандата му на служебен икономически министър, както и за участие във фирма.

Данните на прокуратурата, свързани с Българската банка за развитие, са показали, че няма нарушение на Закона за кредитните институции. А по повод твърденията за участие във фирма и несъответствия с декларацията, подадена пред КПКОНПИ, наблюдаващият прокурор е преценил, че това не е от компетентността на спецпрокуратурата, така че ще се чака отговор от Антикорупционната агенция.

Относно гражданството е постановен отказ, защото към момента на подаването на декларацията си, той не е имал длъжностно качество, обясниха от спецпрокуратурата. Паралелна проверка е направена и в Софийската районна прокуратура, която е била сезирана от наблюдаващия прокурор. Там също са установили, че данни за образуване на досъдебно производство няма.

Случаят може да продължи, ако някой от десетте жалбоподатели реши да протестира отказа пред по-горната прокуратура.

Проверката продължи повече от три месеца по сигнал, че към момента на назначаването си за служебен министър на икономиката Петков е имал и канадско гражданство.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com