снимка: Министерство на транспорта и съобщенията

Новият транспортен министър: Ще се стремим морската ни индустрия да е във възход

Необходима е сериозна държавна политика и инвестиции в образованието на морските кадри. Това заяви министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев на среща в Народното събрание с представители на морската индустрия.

Участниците в разговора посочиха ,,че се наблюдава слаб интерес към определени изключително важни специалности в морския транспорт“. Затова ще бъде използван капацитетът на пенсионирани капитани и професионалисти, които могат да допринесат със своя опит и знания.

Всички присъстващи днес се стремим морската ни индустрия да е във възход, заяви Николай Събев. Тя може да носи голяма добавена стойност, затова всичко, което правим ще бъде в полза на обществения интерес, добави министър Събев. Той увери, че в тази посока ще бъдат всички действия на новия екип на министерството.

На срещата бяха поставени въпросите за липсата на добра довеждаща инфраструктура до пристанищата, силната конкуренция от страна на съседните държави, слаба комуникация със структурите от системата на Министерството на транспорта и съобщенията,  повишаване нивото на сътрудничество между частните и държавни структури, преместването на Морска администрация във Варна с акцент, че това не е добра идея и т.н.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com