сн: МТСП

Новият социален министър обеща социална справедливост

Според новия социален министър Георги Гьоков хората очакват да бъде възстановена социалната справедливост. Най-важното е да намерим навременни и адекватни решения, които ще им осигурят необходимата грижа и подкрепа от страна на държавата през зимните месеци.

Сред приоритетите в работата си през първите три месеца Гьоков посочи гарантирането на справедливо увеличаване на пенсиите при предстоящото приемане на Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2022 г. и подготовката на нов прозрачен механизъм за определяне на минималната работна заплата, който да е балансиран и приемлив за социалните партньори.

Ще положа всички усилия нито един човек в нужда да не остане без необходимата подкрепа от държавата в следващите месеци, подчерта той.

Тръгвам си с удовлетворение от свършеното и със спокойствие, че министър Гьоков наследява добре смазана машина и екип, който работи перфектно, каза при предаването на поста Гълъб Донев. Той подчерта, че през седемте месеца на управлението на служебния кабинет Министерството на труда и социалната политика се е справило отлично с предизвикателствата за оказване на необходимата подкрепа за гражданите и работодателите.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com