Нова TikTok кампания срещу онлайн тормоза на деца

Фондация AMBER Alert – Европа, неправителствени организации в областта на защитата на децата и служителите на правоприлагащите органи от цял свят се обединяват с популярни в социалните мрежи личности в борбата срещу онлайн тормоза. Общата цел е недопускане на насилие на деца, което според анализите сериозно нараства в условията на изолация, заради пандемията от коронавируса.

Кампанията #CheckBeforeYouChat е по повод Международния ден на безследно изчезналите деца – 25 май. Тя започна с танцово предизвикателство, отправено от инфлуенсъри в TikTok. Началото на втората й част бе дадено точно преди датата на отбелязване на световния ден, когато участниците публикуваха свои видеоклипове, но вместо да следват стъпките, те стоят неподвижно и разкриват истинското значение на предизвикателството – да обърнат внимание на подрастващите и да им покажат кои са признаците на скритите заплахи в общуването онлайн с непознати, водещи до тормоз в мрежата.

Винаги проверявай, преди да започнеш да чатиш – към този призив се присъединява и Главна дирекция „Национална полиция“, партньор на инициативата от българска страна. От там напомнят, че по данни на организаторите на кампанията, ежедневно 750 000 потребители в света упражняват онлайн тормоз над деца.

Кампанията #CheckBeforeYouChat подпомага спасяването на изчезнали деца. Всичко започва, когато възрастен се сприятелява с деца онлайн и изгражда у тях фалшиво доверие, с което по-късно започва да злоупотребява и нерядко се стига до сексуално насилие както онлайн, така и лично.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com