снимка: pixabay.com

Нощна истерия по бензиностанциите

Опашки се извиха по бензиностанциите в страната снощи и цяла нощ. Всичко това заради слухове за поскъпване на горивата или тоталното им изчерпване. Някои от чакащите обясниха, че са стояли на опашка половин – един часа, а други зареждаха допълнителни туби и бидони.

Няма проблеми с доставките на горива в България и не се очаква шоково повишаване на цените, увериха веднага от Българската петролна и газова асоциация (БПГА).

Имаме налични количества както в данъчните складове, така и рафинерията работи. Има суровина, има и готови продукти. Това, което се случва днес е, че хората се подават на някакъв вид паника, която е абсолютно неоснователна. Ние от няколко дни говорим, че ще има тренд за поскъпване и той се вижда през последните дни, наистина с няколко стотинки. Предполагам, че така ще бъде и в следващите дни, но шоково поскъпване не се очаква, обясни Светослав Бенчев от асоциацията.

Премиерът Кирил Петков обяви с пост във фейсбук, че в момента в страната ни се всява паника за горивата без никаква причина. Гориво има и няма никакъв шанс да спре или да свърши, подчертава Петков.

Той уточни, че в сряда един танкер е разтоварил и се очакват още два танкера за разтоварване в „Лукойл“. Премиерът допълва, че ще призове Комисията за защита на конкуренцията да извърши проверка на това кой и как спекулира с цените.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com