снимка: Министерски съвет

Не е изключено служебното правителство да стане постоянно

Премиерът Стефан Янев изрази мнение, че България влиза в период на непредсказуемост и е трудно да се определи колко би издържало управление, което разчита на плаващо мнозинство. Той допусна, че в политиката всичко е възможно, стига да има принципи и приоритети. Коментарът му бе на въпрос дали е възможно предложеният сега кабинет да стане редовен.

Начинът на сглобяване на такова мнозинство в парламента, без ясни ангажименти, не вещае дългосрочност на проекта, какъвто и да е той. Въпреки всичко е рано да говори още, каза служебният премиер

Колкото до въпроса дали служебното правителство може да стане редовно, Янев отново подчерта, че в политиката всичко е възможно, но зависи от това какви ще бъдат принципите и посоките, които ще бъдат поставени пред него.

Стефан Янев припомни, че служебното правителство е съставено от хора, които не са свързани с определени политически задължения и могат да се оттеглят във всеки момент. Въпреки това той заяви, че, ако този парламент не успее да излъчи кабинет, той е готов да продължи да бъде служебен премиер до следващите избори.

Прочетете също

Selecting a Paper Writing Company

It is important to consider the cost of a paper-writing company. Prices should begin as …