снимка: varna.news

Назначават 67 нови служители в общинско предприятие

Броят на служителите в „Общински паркинги и синя зона“ във Варна да бъде увеличен с 67 души, гласува временната комисия „Структури и общинска администрация“ към местния парламент.

Реформата се налага заради предстояща промяна в работното време на Синята зона и въвеждане в експлоатация на Зелена зона за кратковременно паркиране.

Предвижда се от 1 май Синята зона във Варна да работи от понеделник до неделя, с изключение на официалните празници, в часовия диапазон от 9.00 до 20.00 часа. Сега работното време на зоната за платено кратковременно паркиране е само в делнични дни от 9.00 до 19.00.

Според анализ, направен от консултантската компания Mott MacDonald CZ, когато Синята зона работи, свободните места за паркиране в нея са над 20% от общия брой паркоместа. В извънработно време обаче броят им драстично намалява и свободните места са до 10%, а в някои части – и до 5%. В Община Варна има постъпили сигнали от граждани и фирми за липсата на паркоместа, което също налага промяната в работното време на зоната.

Окончателното решение за увеличаване на щата на „Общински паркинги и синя зона“ ще вземе Общинският съвет.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com