снимка: Фейсбук

Най-важното за българите на Коледа е времето със семейството

През 2021 г. най-важното за българите за коледните празници е времето със семейството и приятелите – 49 на сто, за 20 процента е важно настроението, коледният дух. Това показват данни от проучване на „Тренд“ по поръчка на вестник „24 часа“, направено в периода между 1 и 7 декември сред 1009 души.

Най-младите на възраст 18-29 г. в най-голям дял споделят, че настроението, коледният дух е най-важното за тях, когато става дума за коледните празници. Спазването на традициите са важни за 7 на сто от българите, а за 6 процента най-важното, свързано с коледните празници, са почивните дни. Сред другите важни за българите неща са коледните ястия, подаряването и  получаването на подаръци, пазаруването и  подготовката за празниците.

79 на сто посочват, че спазват традициите на Бъдни вечер, а 17 на сто, че не ги спазват. Тези, които заявява, че не ги спазват, са най-вече представители на религиозните малцинства.

Над половината (58 процента) от българите посочват, че имат и собствени семейни традиции свързани с коледните и новогодишните празници, а 39 процента от българите нямат такива собствени семейни традиции.

По отношение на украсата за празниците,  79 на сто посочват, че ще украсят дома си. С увеличаването на възрастта намалява делът на хората, които ще украсяват дома си за празниците. Живеещите в столицата в най-голям дял декларират, че ще украсят домовете си.
   

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com