снимка: ВМС

Наградиха отличили се военни моряци за празника на ВМС

Отличили се военнослужещи и цивилни служители бяха наградени по случай празника на Военноморските сили. Тържеството бе в Щаба на ВМС, а награждаването стана със заповеди на областния управител, кмета на Варна и командира на флота.

С предметни награди и грамоти областния управител Марио Смърков поздрави наградените и посочи воееноморския флот като важен фактор, осигуряващ спокойствието на гражданите.

Заместник-кмета Коста Базитов връчи плакети и парични награди от името на Община Варна. Той отправи приветствие и благодари за доброто взаимодействие на военните моряци с общинските структури в съвместните дейности и  мероприятия.

Командирът на Военноморските сили награди с предметни награди, грамоти и обявяване на благодарност на 54 военнослужещи и цивилни служители, постигнали отлични резултати и показали висок професионализъм при изпълнение на служебните си задължения.

Тази година ВМС честват 142 от създаването си. Българският военен флот е създаден през август 1879 г. в град Русе с помощта на Русия. През 1897 г. започва изграждането на черноморския флот с главна база Варна. Празник на ВМС е вторият неделен ден на август, който е последният ден от традиционната Национална седмица на морето.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com