restorant

Над 80% спад на оборотите в заведенията

Над 80% спад на оборотите в заведенията се наблюдава в първите два дни, след като зеленият сертификат стана задължителен за посещение на местата за хранене и развлечения, според данни на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията.

Според бизнеса такава криза не е имало последните повече от 30 години. Те смятат, че причината е стремглаво нарастващите цени на ток, горива и хранителни стоки и с приходи, както и заповедта на здравния министър за по-строги мерки срещу Covid-19.

Организациите от сдружението ще се включат в протеста на обединения български бизнес, който ще се проведе от 15 часа на 28 октомври в цялата страна под надслов „Всички ЗАЕДНО! За здраве, работа, бъдеще, сигурност!”.

„Използваме случая отново да опровергаем внушенията на някои от министрите, че зеленият сертификат е въведен по желание на туристическия бранш. Факт е, че имаше срещи, на които ние се съгласихме да работим със зелен сертификат, като единствена алтернатива на локдаун. Но направихме конкретни предложения как това да се случи, за да има както здравен, така и икономически ефект. Нашите предложения бяха пренебрегнати, а начинът, по който се въведезеленият сертификат ни обрича на гибел, с което няма как да сме съгласни”, обясняват от бранша.

Прочетете също

Избирателната активност е малко над 20%

Избирателната активност към 16 часа в страната за изборите за Народно събрание е 20.44%., а …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com