снимка: Община Варна

Над 400 студенти се включват във Варненската универсиада

Над 400 студенти ще участват в XXII Варненска универсиада, която ще се проведе в периода от 9 до 16 април. Участниците ще се състезават в пет вида спорт – стрийтбол 3х3, тенис, мини футбол, плуване и лекоатлетически крос.

На 9 април от 10.30 часа на басейн „Приморски“ студентите ще мерят сили в плуването. 

На 10 април от 11.00 часа в Морската градина е най-масовото състезание – лекоатлетически крос.  Дисциплината за мъжете е 2000 метра гладко бягане, а за жените – 1000 м. В кроса няма ограничения в броя на участниците, всички желаещи имат възможност да се включат.

На 12 и 13 април на спортните терени на Спортния комплекс в „Младост“  ще се  играят мачовете. И тази година всеки университет има право да се включи с два отбора, като заявка за участие са подали общо осем университетски отбора. Турнирът стартира с двубоя между съставите на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и Технически университет. Полуфиналните и финални срещи са предвидени за 13 април от 16.50 часа в ОСРК „Младост“.

В общински тенис комплекс „Чайка“ на 12 и 13 април ще се проведе състезанието по тенис. Регламентът предвижда индивидуален турнир по схема на елиминация, а стартът е в 09.30 часа.

Универсиадата завършва на 16 април от 11.00 ч. в двора на Варненската търговска гимназия „Г. С. Раковски“ с турнира по стрийтбол 3х3. Предварителни заявки за участие са подали представителите на 5 университета.

Награждаването на победителите в  XXII Варненска универсиада ще става на място, след приключване на съответния турнир, съобщават организаторите от дирекция „Спорт“ към Община Варна. Съорганизатори са студентските съвети и звената по спорт в шестте университета в града.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com