лъвове
снимка: Зоопарк Варна

Монтират бронирани стъкла пред лъвовете във варненския зоопарк

Във варненския зоопарк ще бъдат монтирани бронирани стъкла за близък контакт с лъвовете. Те ще са част от започналия ремонт и модернизация на зоологическата градина.

Реализацията на проекта ще се осъществи на два етапа – първият включва ремонт и благоустрояване в сектор „Хищници“, зона „Големи котки“. Вторият  – обновяване на входа за посетители, на зоната за отдих и рекреация, ремонт на клетките и пространствата на сектор „Маймуни” и благоустрояване на сектор „Хищници“ – зона „Вълци”.

Територията на лъвовете ще се разшири, като едновременно с това се обособят две зони – за лъвове и тигри. Съществуващото помещение ще се запази, а двете територии ще се разделят с плътна стена. За директно наблюдение на лъвовете се предвижда направата на сух ров.

В откритата територия на животните ще се изградят изкуствени стръмнини, езера и катерушки за игра на лъвовете и тигрите. В стената и оградите ще се монтират стоманени шибри за контролирано преминаване на животните.

За успешното изпълнение и реализация на проекта се наложи преместването на тигрицата в Зоопарка в Ловеч, а на нейното място бяха временно настанени лъвицата и малките лъвчета – Косара и Симба.

Варненският зоопарк-Варна е разположен на площ от 23 декара. В него се отглеждат 400 животни, сред които и някои защитени видове.

Реконструкцията цели да промени остарялата концепция на бетона и асфалта, използвана в строителството на клетките в зоопарковете през 60-те и 80-те години, и да създаде условия, които удовлетворяват етологичните нужди на животните, осигуряват лично пространство и необходимата социална среда.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com