МОН пуска нова платформа за обучение

Безплатна единна електронна образователна платформа ще посрещне учениците, учителите и родителите в началото на следващата учебна година, информират от МОН.

Тя ще бъде инсталирана върху облачната среда на Министерството на образованието и науката, а достъпът до нея ще бъде с електронните профили в edu.mon. Това е следваща стъпка от започналата дигитализация на образованието в България и предхожда въвеждането на персонализирано обучение, заявяват от МОН.  

Платформата ще се състои от пет отделни модула, обединени в обща рамка. Учениците ще ползват „дигитална раница“. Потребителският интерфейс за работа ще бъде еднакъв за всички, независимо от използваната от училището платформа за дистанционно обучение. Самото съдържание ще бъде филтрирано и поднесено на учениците съобразно тяхната учебна програма. Модулът ще предоставя също достъп до хранилище с персонализирано дигитално учебно съдържание, определено от преподавателя и насочено към конкретния ученик. Така той ще получава на едно място цялата информация, необходима за неговото обучение, вместо да я търси на различни места в интернет.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com