borisov_lekari
снимка: МС

Мобилни екипи тръгват да ваксинират селата

Близо 30 000 ваксини са направени през последните три дни в страната, съобщи здравният министър Костадин Ангелов на работно съвещание при премиера Бойко Борисов. Според него, интересът на гражданите към имунизацията е голям.

Във всички области работят ваксинационни кабинети. От днес започват да ваксинират и общопрактикуващите лекари. Създава се организация, така че мобилни екипи да тръгнат към отдалечените населени места, където всички желаещи също да могат да се ваксинират.

„Организирате екипи в най-отдалечените и най-малките населени места. Колкото има желаещи – да бъдат ваксинирани. Не трябва да има разлика между големи, малки и отдалечени населени места“, казал премиерът Борисов.

Зам.-председателят на УС на Българския лекарски съюз Николай Брънзалов е изтъкнал, че личните лекари са готови да се включат във ваксинационния процес. „Осъществена е логистика за по-малките населени места, където може да имат трудности колегите, така че при нас може да започне процесът на ваксиниране, на масовата ваксинация“, е заявил Брънзалов.

Богдан Кирилов от Изпълнителната агенция по лекарствата е докладвал, че днес е получена доставка от 25 740 дози от
ваксината на „Пфайзер“. По думите му на 25-и февруари се очакват 12 000 дози от ваксината на „Модерна“, а до края на седмицата количества и от Оксфордската ваксина като предстои да се получи потвърждение за точната дата и точните количества.

Прочетете също

Избирателната активност е малко над 20%

Избирателната активност към 16 часа в страната за изборите за Народно събрание е 20.44%., а …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com