снимка: varna.news

Местният парламент решава за подпомагане на ресторантьорите

Варненският общински съвет ще заседава присъствено днес. Сесията в зала  „Пленарна” започва в 9:00 часа и ще може да се проследи и онлайн през YouTube канала на институцията.

В предварителния дневен ред са включени 12 точки.

Съветниците ще решат дали да подпомогнат ресторантьорския бранш, като освободят собствениците на заведения от такса „тротоарно право“ за 3-месечен период. На гласуване ще бъде подложено и предложение за промени в цените за таксиметров превоз във Варна.

Предвидено е още Общинският съвет да одобри нови правила за прием в детските ясли и да приеме изменения в наредбата за записване на деца в градините. Очаква се местните депутати да вземат решение, в което хората с трайни увреждания ще имат право на персонални места за паркиране до домовете си.

Утвърждаването на окончателното класиране от конкурса за нови управители на общински лечебни заведения също фигурира в дневния ред.

На обсъждане ще бъде подложено искането за отпускане на финансови средства за ефектно осветление за Катедралата „Св. Успение Богородично“ и за облагородяване около новия храм „Св. Прокопий Варненски“.

Местният парламент ще гласува и еднократни помощи на социално слаби варненци и на хора със здравословни и репродуктивни проблеми.

Заседанието ще завърши с дискусия с гражданите.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com