Медицинските университети във Варна и още 3 града в общо сдружение

Сдружение на медицинските университети в България бе учредено от ректорите на висшите медицински училища във Варна, София, Пловдив и Плевен. Основният мотив за създаването му е осигуряване и поддържане на високо качество на висшето медицинско образование и развитие на медицинската наука в страната.

Чрез сдружението ректорите на 4-те престижни медицински университета ще изразяват мнения и становища относно общите интереси на медицинското образование в страната, ще разработват стратегически документи, планове и концепции, ще вземат участие в работни групи и консултативни съвети към органи на държавното управление във връзка с разработването на законите и подзаконовите нормативни актове, регулиращи обучението по медицина, дентална медицина, фармация и обществено здраве и свързаните с тях дейности в сферата на здравеопазването.

Сдружението си поставя за задача обединяване на усилията на медицинските университети в посока повишаване на качеството на висшето медицинско образование и здравеопазване в България.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com