напускане БСП

Масово напускане на БСП във Варненско

Близо 100 социалисти от Варненска област напуснаха БСП само в първите дни на март. Това обяви Цонко Цонев – доскорошен председател на Областния съвет  на партията. Той е един от напусналите.

Сред останалите са Мария Тодорова – партиен член от 20 години, втори мандат общински съветник във Варненския общински съвет, зам. кметът на община Суворово и член на Областния съвет на БСП Вълчо Вълчев, кметовете на с. Синдел Вълчо Вълчев и на с. Близнаци Диян  Георгиев.

Сред върналите партийните си книжки има общински съветници  в Белослав, Долни чифлик, Дългопол и Провадия. Заявления за прекратяване на членството са подали и редови социалисти от общините и от градските райони на Варна, цели основни партийни организации напускат в район „Младост“ и „Одесос“ , а организацията в с. Синдел е преустановила членството си още през януари.

Водещите мотиви за предприемане на крайната стъпка са неспазването на закон и Устав в партията, неправилна управленска, кадрова и изборна политика, наложен авторитаризъм, липса на диалогичност,  демократичност и прозрачност, крайност в действията  спрямо партийни членове, преследване на неудобните с всякакви средства, предприемане на мерки за партийно въздействие, включително и изключвания от БСП. А пасивността на националното ръководство спрямо местната структура водела до необратими организационни последици.

Прочетете също

Асен Василев: Газът няма да скача с 35%

Няма да има скок от 35% на цената на газа през месец май. Това заяви …