снимка: varna.news

Масови проверки по морето

Започват проверки по Черноморието . Предвидени са 266 инспекции на концесионерите, каза служебният министър на туризма Стела Балтова и уточни, че едва след това след това ще са ясни цените на чадърците.

Туристическият бизнес в България очаква всички туристи – и български и чуждестранни и са подготвени много добре за това. Те са готови да отговорят на всички изисквания за спазване на  противоепидемичните мерки. Много е важно да се знае, че България е една сигурна и безопасна дестинация, каза по НОВА ТВ Балтова.

От съществена важност и от икономическа гледна точка е важно почивката да е изгодна.

Важно е за българските туристи плажните принадлежности да бъдат на приемливи цени. Предприехме мерки да предоговорим част от търговските условия с наемателите на плажовете и концесионерите, а именно цените на плажните принадлежности.

Съвсем скоро ще е ясно с колко процента ще бъдат намалени цените. Ние сме предложили да им намалим плащанията по концесиите, а те да понижат цените на плажните принадлежности между 50 и 100 процента, каза Балтова и посочи, че имало концесионери, които предложили безплатни услуги.

За целия туристически сектор има осигурен достатъчен брой ваксини. Това трябва да се превърне във фирмена политика. Това е елемент за добре дошли в България, смята още Балтова

Страната ни обмисля облекчения при влизане на туристи в страната- безплатни антигенни тестове на ГКПП, за определени държави, за определено време. Организацията е трудна. Това е допълнителна финансова натовареност на бюджета.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com