полет самолет
снимка: pixabay.com

Летищата във Варна и Бургас очакват 2 милиона пътници под условие

Тази година летищата във Варна и Бургас имат реална възможност да привлекат над 2 милиона пътници, но само ако страната е подготвена в условията на  Covid-19. Това заяви д-р Франк Кванте, главен изпълнителен директор на Фрапорт Туин стар еърпорт мениджмънт“.

Летището във Варна отчете спад от 70 на сто на пътниците

Въпреки отменените полети за май, от фирмата концесионер на двете морски летища са оптимисти за направените резервации през важните летни месеци юни, юли и август. Туристическият сезон ще зависи изцяло от политиките, правилата и разпоредбите, които отговорните министерства ще внедрят, за да осигурят безпроблемно влизане на туристи в България, считано от 1 май – официалната дата за старт на летния туристически сезон у нас.

„Спешно търсим съдействието на съответните министерства, с цел да се предприемат конкретни действия по отношение на мерките за пътуване, туризъм и здравеопазване с цел привличане туристи към красивото Черноморие“, отбеляза д-р Кванте.

Въвеждането на различни мерки за улесняване влизането на туристите в страната, но не само двустранни споразумения, зелени коридори, имунизационни паспорти с дестинации от ЕС и извън ЕС ще осигурят успешен туристически сезон. Националния план за ваксинация и степента на заразяване са също много определящи.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com