Крадат ли пари от пенсионерите

Асен Василев предупреди за нещо страшно. Споре него служебният кабинет се готви да открадне по 8 лева от всеки пенсионер. Затова и ПП-ДБ искат извънредно заседание на Народното събрание за актуализацията на пенсиите.

Служебният кабинет се опитва да открадне 100 млн. лева от българските пенсионери като не направи планираното в бюджета 11% увеличение на пенсиите от 1 юли, а го намали на 10%. Това означава да взима по 8 лв. от всеки пенсионер всеки месец не само до края на годината, но и през следващата година. Това предупреди съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Асен Василев днес в
Русе.

Той обясни, че през последните дни, в предизборната кампания, изтече проект на доклад на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт (НОИ), в който правителството предлага да актуализира пенсиите не с 11%, а с 10% като се скрива зад аргумента, че инфлацията била по-ниска.

„В доклада пише: Индексът на потребителските цени е индексът, който е приложен при съставянето на
държавния бюджет. Това означава, че няма никаква причина да се вземат от пенсионерите по 8 лева всеки месец, за да се дадат най-вероятно на някои приближени фирми. Това е директна кражба и абсолютен скандал. Парите ги има в бюджета, осигурени са“, категоричен беше Асен Василев.

В момента ПП-ДБ събира подписи, за да се направи извънредно заседание на Народното събрание, което да вземе решение и да задължи НОИ и правителството да изпълнят бюджета така, както е написан и гласуван.

Прочетете също

Избирателната активност е малко над 20%

Избирателната активност към 16 часа в страната за изборите за Народно събрание е 20.44%., а …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com