снимка: Свилен Шитов

Кметът на Девня против концесията на порт Варна-Запад

Евентуална концесия на варненското пристанище ще се отрази доста негативно на предприятията, които под някаква форма ползват терминала Варна-Запад. Това заяви кметът на Девня Свилен Шитов.

В публикация във фейсбук профила си той определи като притеснително изявлението на ресорния зам.-министър на транспорта Владимир Върбанов от миналата седмица, че частни компании проявяват интереси към концесионирането на пристанищата Варна-Изток и „Варна-Запад.

„Въпреки уверенията, че държавата ще продължи да бъде оператор на двата терминала обаче, явно тихомълком се работи в обратната посока. Преминаването на пристанището в частни ръце може да засегне в голяма степен и човешкия фактор и трудовата заетост на наша територия”, изтъква Шитов.

Единственият вариант за ремонт на потрошения път към пристанище Варна-Запад  е Община Девня да прехвърли въпросната отсечка на Агенция „Пътна инфраструктура“ и тя да е част от третокласната пътна мрежа. Така дългосрочно ще се гарантира поддържането на пътя, както и тази публична държавна собственост да продължи да се ползва от всички, споделя мнение девненският кмет.

Пристанище Варна-Запад е най-модерното и перспективно на северния български черноморски бряг. Разположено е на около 30 км западно от Варна, на западния бряг на Белославското езеро, непосредствено до девненските химически заводи.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com