Община Варна
снимка: varna.news

Казусът с варненските акции за Пловдивския панаир стигна до премиера

В писмо до кмета на Варна служебният министър на икономиката Даниела Везиева е поискала да се върнат на държавата акциите, представляващи 29% от капитала на „Международен панаир Пловдив“. Това разкри служебният премиер Стефан Янев по време на парламентарния контрол.

Варненският общински съвет е взел решение за връщане обратно на държавата на тези акции, но това не се е случило, посочи Янев в отговор на депутатско питане от „Демократична България”.  

В дневния ред на утрешното заседанието на Общинския съвет във Варна е включено апортиране на акциите за увеличаване капитала на “Пълдин Туристинвест” на пловдивския бизнесмен Георги Гергов. Това ще е втори опит за гласуване на решение за апортиране на акциите за последните два месеца.

“Не мога да прогнозирам как ще гласува Общинският  съвет на Варна. Но ако апортът се случи, делът на община Пловдив в Панаира ще спадне и опасенията за скрита приватизация ще бъдат оправдани”, коментира премиерът.

Ако варненските акции бъдат прехвърлени на “Пълдин Туристинвест” АД, дружеството ще стане собственик на 79.3% от „Международен панаир Пловдив“ АД – дял, осигуряващ му квалифицирано мнозинство при вземането на решения.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com