снимка: pixabay.com

Какъв е делът на цигарите без бандерол във Варна

Увеличава се потреблението на цигари без български бандерол във Варна. През второто тримесечие на тази година то е  1.8 %, докато за първите 3 месеца е било 1,1 на сто.  Това показват данните от традиционното изследване на празните цигарени опаковки, което се извършва по поръчка на компаниите от „Инициатива срещу незаконната търговия“.

Проучването показва, че само 1.6 % от потреблението на цигари в страната е без български акцизен бандерол, и съответно без платени данъци.

Градовете, в които потреблението на нелегални цигари се е увеличило или е по-високо от средното за страната, са Видин, Пловдив, Хасково, Пазарджик и  Благоевград. Сред градовете с нулево ниво на незаконно потребление пък са Плевен и Стара Загора.  

Анализът на опаковките на цигари без български акцизен бандерол показват че сред тях преобладаващата част са опаковки, обозначени за безмитна търговия, но и такива без аналог на легалния пазар, които са създадени единствено с цел незаконно разпространение. Като цяло се запазва тенденцията едни и същи марки да остават водещи по дял на незаконния пазар вече години наред.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com