телефон сигнал
снимка: pixabay.com

Измамиха варненци с обещание за работа в чужбина

42-годишен мъж е предаден на съд за измама, чрез която набавил за себе си сума пари с обещание за осигуряване на работа в чужбина. Това съобщиха от Варненска районна прокуратура.

През пролетта на 2020 година потърпевшите мъж и жена решили, че искат да работят в чужбина и започнали да търсят начин да заминат за Великобритания. Намерили координатите на обвиняемия чрез позната и се свързали с него.

42-годишният мъж решил да ги измами, обещавайки  им услуги и съдействие, които нямал намерение да осъществява. За целта обяснил на потърпевшите невярното твърдение, че можел да им съдейства за намирането на работа във Великобритания във ферма за плодове, да им закупи билети до Лондон и да им осигури трансфер от летището до местоработата им.

В периода от 30 май до 2 юни 2020 година между потърпевшите и С.С. течала комуникация основно по телефона или чрез електронни приложения. Мъжът и жената изпратили снимки на личните си документи за самоличност на обвиняемия и извършили банкови преводи на пари по неговата сметка на обща стойност 1240 лева.

След като получил исканата сума, обвиняемият спрял да отговаря на телефонните обаждания, изключил телефона си и двамата варненци разбрали, че са станали жертви на измама.

Предстои насрочване на делото. Ако бъде признат за виновен, мъжът  може да получи от една до осем години затвор.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com