подпис документ
снимка: pixabay.com

Избират с конкурс управители на общински дружества във Варна

Местният парламент във Варна обяви конкурси за управителни органи на 11 лечебни заведения и 6 търговски дружества – общинска собственост. Това са ДКЦ I „Св. Клементина“, ДКЦ „Св. Иван Рилски“ в кв. „Аспарухово“, ДКЦ III, ДКЦ IV, ДКЦ V „Св. Екатерина“ и ДКЦ „Чайка“.

Ръководители се търсят също за АГ болницата, Онкоболницата „Д-р Марко А. Марков“, Тубдиспансера, Дентален център I “ и „Медицински център за рехабилитация и спортна медицина 1“.

С конкурси ще се попълват още съветите на директорите на: „Ученическо и столово хранене“, „Пазари“, „Дворец на културата и спорта“, „Градски транспорт“, „Стадион Спартак“, и ще бъде избран управител на „Обреди“.

Изискванията към кандидатите за ръководители на лечебни заведения са идентични. От желаещите да заемат поста се изисква да са магистри по медицина, съответно по дентална медицина, или по икономика и управление и с квалификация по здравен мениджмънт. Необходимо е да имат най-малко пет години професионален опит.

Подобни са изискванията и към кандидатите за ръководни органи на търговските дружества. Необходимо е те да имат подходящо образование с оглед спецификата на дружеството; минимум 5 години опит; професионални умения в областта на стратегическото планиране и оперативното управление и др.

Конкурсите ще преминат на няколко етапа.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com