аптека

Има достатъчно лекарства за COVID-19

Министерството на здравеопазването е осигурило достатъчни количества и ежедневно следи наличностите на следните лекарствени продукти. България разполага с Veklury (Remdesivir) – за лечение на заболяване, причинено при възрастни и юноши (на възраст от 12 до под 18 г. и тегло най-малко 40 кг), с пневмония, нуждаещи се от допълнителен кислород в началото на лечението.

На разположение е и лекарствен продукт – комбинация от две моноклонални антитела – Casirivimab и Imdevimab – за лечение на заболяване, причинено SARS-CoV-2 при възрастни и юноши на възраст на и над 12 години и тегло най-малко 40 кг, които не се нуждаят от допълнително кислород, и които са с повишен риск от прогресиране на COVID-19 до тежка форма.

-Моноклоналното антитяло Regkirona за лечение на възрастни с COVID-19, при които не е необходим допълнителен кислород, и които са с повишен риск от прогресиране на COVID-19 до тежка форма също е осигурено.

Предвид факта, че към момента не съществува терапевтична алтернатива за домашно лечение на COVID-19 и предотвратяване на предизвиканите от заболяването тежки усложнения и летален изход при високорискови групи пациенти, Министерството на здравеопазването е предприело действия за сключване на двустранен договор на местно ниво за осигуряване на лекарствения продукт Lagevrio INN Molnupiravir, перорална форма.

Прочетете също

Шофьор без книжка си спретна гонка с полицаи

Полицаи от Районното управление в Девня преследваха шофьор, отказал да спре за проверка на пътя. …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com