Снимка: Фейсбук

И министър Нинова срещу прехвърляне на варненските акции от Пловдивския панаир

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията  Корнелия Нинова  изпрати  писмо до областния управител на Варна, в което апелира да бъде спряно взетото от Общинския съвет решение от 10 декември и вписването в Агенция по вписванията. 

С него се прехвърлят акциите, притежавани от Община Варна от „Международен панаир Пловдив“ АД на дружеството „Пълдин туринвест“ АД.

В писмото се призовава областният управител Мария Смърков да упражни нормативно регламентираните му правомощия за контрол на законосъобразността на решенията на Общинския съвет.

Министърът на икономиката и индустрията поддържа позицията на държавата, изразена в три последователни писма от 26 октомври и 8 и 10 декември тази година, с които се настоява да се изпълни решението на Общинския съвет във Варна от 2 май 2017 г. и да върне на държавата акциите, представляващи 29% от капитала на „Международен панаир Пловдив“.

„Министерството на икономиката не е променило позицията си, че апорта на акциите от „Международен панаир Пловдив“, които Варна притежава, в „Пълдин туринвест“ АД представлява акт на скрита приватизация“, изтъква вицепремиерът.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com