снимка: varna.news

Храна и лекарства не достигат в бежанския център във Варна

Центърът за съдействие на украинските бежанци, който се намира в Двореца на културата и спорта във Варна, изпитва нужда от помощи. Доброволците там публикуваха списък на нуждите, сред които са пакетирани храни и консерви, ябълки, банани, кроасани, вафли, бисквити, сокове в малки опаковки, чай и кафе.

Пристигащите бежанци имат нужда и от бебешка пудра  и детски пелени,  лекарства като валидол, валериан, трахизан, нурофен или панадол за деца, активен въглен, риванол, кислородна вода и спирт 75 %.

Нужни са санитарни и други материали: топли нови чорапи, ежедневни дамски превръзки, еднократни самобръсначки за жени, четки за зъби и паста за деца, душ гел, шампоан, тоалетна хартия, салфетки и големи чували за боклук.

От Украинския дом, който се намира на пазара в кв.”Чайка”, обявиха, че смятат да оборудват палатка с неща от първа необходимост в Дуранкулак, откъдето влизат  у нас много от украинските бежанци. За целта в Украинския дом се събират хляб, кроасани, нарязан колбас и кашкавал, консерви, вода, сокове,  термоси, нови дрехи и всички бебешки неща.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com